Konut Piyasası

Konut Piyasası

27.09.2023

Konut piyasasını etkileyen en önemli faktörlerden biri faiz oranlarıdır[1]. Konut kredisi faiz oranları konut fiyatları ile yakından ilişkilidir ve bu oranlarda meydana gelecek herhangi bir değişiklik konuta olan talebi ve konutun karşılanabilirliğini önemli ölçüde etkileyebilmektedir[2]. Faiz oranları düşük olduğunda ev sahibi olmak daha erişilebilir hale gelir ve konuta olan talep artar. Tersine, faiz oranları yükseldiğinde borçlanmanın maliyeti artar ve konuta olan talep azalır. Dolayısıyla faiz oranlarındaki dalgalanmalar konut piyasasında önemli değişikliklere yol açabilmektedir.

 

Bu yazıda, Türk emlak piyasasının bazı yönlerini, özelliklerini ve satılık emlak türlerini ve yabancıları böyle bir adım atmaya teşvik eden nedenleri bizimle öğrenin. son yıllarda ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan önemli sektörler ve artan gayrimenkul, ofis vb. talebin yanı sıra Türkiye'de mülk satın almak isteyen yabancı yatırımcıların sayısındaki artış sayesinde bu sektörün hızla büyümeye devam ediyor. Türk hükümeti, yabancı yatırımı ülkenin gayrimenkul sektörüne çekmek için yatırım yoluyla vatandaşlık verilmesi ve bu tür gayrimenkulleri satın alan yabancılara uzun süreli oturma izni verilmesi de dahil olmak üzere bir dizi plan ve teşvik başlattı. Bu önlemlerin bir sonucu olarak, 

 

Türkiye'de gayrimenkul satın alan yabancıların sayısı son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Türkiye'de mülk satın alırken sadece bir eve veya apartman dairesine yatırım yapmıyorsunuz. O mülkün geleceğine yatırım yapıyorsunuz. Bu ev veya apartman dairesi sizin için önümüzdeki beş yıl içinde bugün olduğundan daha değerli olacak. Bu evin değeri yükselecek ve doğru zamanda satın alırsanız kar edebilirsiniz.

 

Gayrimenkule yatırılan sermaye aynı kalır ve değeri değişmez ve uygun fırsat seçilirse mülkün değeri artabilir. 5 yıl süreyle %6 yatırım getirisi garantili bir gayrimenkule yatırım yapılırsa, yatırımcı gayrimenkul değerinin %30'unu alır. Yatırım yeri gelecek vadeden bir yerse, emlak fiyatlarının artması için belirlenir, yatırımcı o bölgedeki mülkü yeniden satarak yatırım getirisi elde eder ve gayrimenkul yatırımının getirisini yüzde 70 ila 100 arasında getirir. 

Taşkoyan İnşaat Limited Şirketi, alt yapı ve üst yapı taahhütleri yapmak üzere tüm resmi ve özel kurumlara hizmet verebilmek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu istikrarlı performansıyla sürdürülebilir bir büyüme örneği sergileyen Taşkoyan İnşaat, Bursa'nın sağlam ve güvenilir yapılarını, fonksiyonel ve estetikleinşa eder. Taşkoyan İnşaat bugün kaliteli ve güvenilir bir hizmet sağlayıcı, örnek bir girişimci ve güçlü bir ulusal yatırımcı olarak dikkat çekmektedir. Şirketin iş portföyünde; konut, villa ve kentsel dönüşüm projeleri yer almaktadır. Vizyonumuz Taşkoyan İnşaat çözüm ağırlıklı bir çalışma modelini benimsemektedir. Buna göre deneyimli personel, iş ahlakı ve kaliteden ödün vermeyecektir. Bütün faaliyetlerimizde mükemmelliği yakalamak genel yaklaşımımızdır. Taşkoyan İnşaat işinde uzman ve kalifiye personeli barındırarak, şehrimizde ve bölgemizdeki en kaliteli firmalar arasında gösterilen bir kurumsal yapı oluşturmayı hedef edinmiştir. Yaptığı inşaat ve peyzaj çalışmalarıyla görsellik ve işlevsellikte, insanımıza ve bölgemize refah katmayı böylelikle ülkemizdeki en kaliteli şirketler arasına girmeyi amaç edinmiştir.


Aladdinbey Mah. 614 Sok. No: 11 NİLÜFER/BURSA


Telefon. +90 224 441 44 01 E-Posta. [email protected]